Met LED verlichting naar een duurzame toekomst

Foto: XA Document Solutions

De Amersfoortse specialist in documentoplossingen XA Document Solutions heeft met de recente investering in LED verlichting een grote stap gezet in de richting van een duurzame toekomst. De overstap naar de nieuwe verlichting levert een besparing van 65% in zowel energieverbruik als CO2-uitstoot. De omzetting naar LED is in april begonnen en nu compleet afgerond.

In april is zowel de binnenzijde als buitenzijde van het pand van XA door leverancier Saled voorzien van energiezuinige LED verlichting. In verschillende ruimtes in het gebouw gaf de oude verlichting niet meer de gewenste lichtopbrengst. Met het oog op duurzaamheid werd daarom besloten alle traditionele verlichting te vervangen door LED. Onder andere de kantoren, vergaderzaal, toiletten, het magazijn en de showroom werden voorzien van energiezuinige verlichting.

Buitenverlichting
Ook de verlichting aan de buitenzijde van het pand heeft een metamorfose ondergaan. Al tijden werd het pand ’s avonds niet meer verlicht. Hierdoor werden de exposuremogelijkheden langs de drukke Amersfoortse Rondweg Noord niet optimaal benut. Als oplossing werden 26 nieuwe Saled LED Downlighters geplaatst, waardoor het pand nu ook ’s avonds weer in de spotlights staat.

Duurzaam ondernemen
Naast de hogere lichtopbrengst en verbeterde uitstraling betekent de investering in LED verlichting voor XA Document Solutions ook een belangrijk signaal van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bovenop de energiebesparing van 65% ten opzichte van conventionele verlichting wordt namelijk ook het milieu gespaard door een sterk verminderde uitstoot van CO2 en zwavel. Maatschappelijke betrokkenheid staat hoog in het vaandel bij XA. Het bedrijf wil graag middenin de maatschappij staan en op een duurzame manier waarde toevoegen voor haar klanten. Daarom investeerde het eerder al in elektrische auto’s en zonnepanelen.

Duurzame gemeente
Deze visie sluit aan op die van de gemeente Amersfoort. De gemeente gaat dit jaar energieplannen opstellen, waarin staat hoe bewoners, bedrijven en de gemeente concreet kunnen bijdragen aan het versneld verminderen van CO2-uitstoot. Geen gebruik meer maken van aardgas is een belangrijk onderdeel in de aanpak.

Lees ook:
– Gemeente Amersfoort tekent Green Deal aardgasvrije wijken
 Amersfoort ondertekent manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Reacties