Amersfoort ondertekent manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

De gemeente Amersfoort heeft vrijdag 10 maart 2017 het landelijke manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen ondertekend. Amersfoort geeft met deze ondertekening aan dat zij bij de inkoop van alle diensten en goederen zo veel mogelijk rekening houdt met de gevolgen voor de bewoners, het milieu en de economie.

In het manifest leggen Het Rijk, gemeenten, waterschappen, provincies en organisaties & instellingen hun gezamenlijke ambitie vast op het gebied van duurzame innovaties en maatschappelijk verantwoord inkopen.

Wethouder Financiën Hans Buijtelaar: “Als gemeente kopen we veel in. Denk bijvoorbeeld aan wegen, groen, straatmeubilair, speeltoestellen en de kantoorinrichting op het stadhuis. We willen natuurlijk goede spullen die niet vervuilen. Dit manifest sluit heel goed aan bij onze duurzaamheidsambities. Het helpt de uitstoot van CO2 te verminderen en bevordert dat we materialen gebruiken die bijvoorbeeld zijn gerecycled en/of weer goed kunnen worden hergebruikt.”

Amersfoort duurzame stad
Amersfoort wil een schone stad zijn waarin zo min mogelijk energie wordt gebruikt en alleen nog maar duurzame energie wordt opgewekt. Een stad waarin afval niet meer bestaat, maar vooral waardevolle grondstoffen zijn die steeds worden hergebruikt. Samen met de stad gaat de gemeente in 2017 concrete plannen maken hoe we dit versneld kunnen bereiken.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties