Gemeente Amersfoort tekent Green Deal aardgasvrije wijken

Foto: Pixabay.com

Amersfoort heeft woensdag 8 maart mee ondertekend als partner van de landelijke Green Deal aardgasvrije wijken. Hierin spreken veel gemeenten, netbeheerders en Het Rijk met elkaar af om gezamenlijk te werken om versneld aardgasvrij te wonen en werken.

In Nederland is afgesproken dat er in 2050 geen gebruik meer wordt gemaakt van aardgas om woningen en gebouwen te verwarmen. Amersfoort deelt de opvatting dat er veel moet gebeuren om wijken CO2-neutraal te maken. Dit betekent zo min mogelijk energie gebruiken en alleen nog maar duurzame energie opwekken.

Energieplannen
Wethouder Duurzaamheid, Menno Tigelaar: “De meeste huishoudens koken en verwarmen hun woning nu nog met aardgas. Dit kan en moet anders want aardgas wordt steeds schaarser, duurder en er zijn andere duurzame manieren om mee te koken en woningen te verwarmen.” Samen met de stad gaat de gemeente in 2017 per wijk energieplannen maken waarin staat hoe bewoners, bedrijven en de gemeente concreet kunnen bijdragen aan het versneld verminderen van CO2-uitstoot. Geen gebruik meer maken van aardgas is een belangrijk onderdeel in de aanpak.

Twee gratis toegangskaarten voor congres aardgasvrij
Wilt u meedenken en/of doen met de Amersfoortse duurzame energie ambitie? De gemeente Amersfoort stelt twee toegangskaarten beschikbaar voor het jubileumcongres van Het Klimaatverbond dat op donderdag 6 april in Amersfoort wordt gehouden. De bijeenkomst gaat over hoe Nederland aardgasvrij kan worden. Om kans te maken stuurt u uiterlijk 22 maart een e-mail naar [email protected] met uw naam en e-mail adres onder vermelding van ‘aardgasvrij Amersfoort’. Uit de inzendingen worden blind twee winnaars gekozen.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties