Op een sportieve manier impact maken

19 jun , 22:08 Nieuws
park 2286992 1280
Stichting Running4Climate organiseert op vrijdag 21 juni de eerste Klimaatmarathon in samenwerking met AV Triathlon. Meer dan 200 hardlopers rennen van Amersfoort naar het KNMI-terrein in De Bilt en vice versa om aandacht te vragen voor de impact van klimaatverandering.
Deelnemers kunnen kiezen voor een halve of hele marathon (27 of 47 kilometer) in een ‘run-bike-run’ estafetteloop, waarbij teams van 2 tot 7 personen afwisselend hardlopen en fietsen. De routes doorkruisen de groene Utrechtse Heuvelrug en leiden de lopers langs het KNMI-terrein, waar ook het Klimaatfestival plaatsvindt. Net als de fietsers van Cycling4Climate zullen zowel hardlopers als fietsers bij dit festival starten of eindigen.
AV Triathlon, partner van Running4Climate, ondersteunt deze positieve benadering van het klimaatprobleem door sport. Met de kernwaarden Samen, Bewust, Buiten en Beleven (SBBB) sluit dit partnerschap naadloos aan op hun missie. Beide organisaties zullen de komende jaren elkaars activiteiten ondersteunen.
De start van de Klimaatmarathon vindt plaats vanuit het clubhuis van AV Triathlon, waar wethouder van sport, Ben van Koningsveld het startschot zal geven.