Klimtijdrit Hugo de Grootlaan ook voor bakfietsen

Ontsnapping van onder meer Sander Armee (B) tijdens de etappe van Benidorm naar Calpe, Vuelta España 2019
Foto: Luis Angel Gomez

De organisatie van LaVuelta033 organiseert op zondag 27 september een klimtijdrit op de Hugo de Grootlaan. “De klimtijdrit stond oorspronkelijk op ons programma in het weekeinde van de doorkomst van de Ronde van Spanje door Amersfoort”, zegt Gert Jan Nederend, voorzitter van de Stichting Wielerpromotie Amersfoort.

“Om ons Amersfoortse LaVuelta033 initiatief ‘levend’ te houden hebben we besloten de tijdrit dit jaar wel te organiseren. Immers, als alles meezit krijgt Amersfoort in 2022 wel de Vuelta doorkomst. De tijdrit op de Hugo de Grootlaan is goed te doen met de huidige regels rondom het inperken van het Corona-virus.”

Volgens Gert Jan Nederend starten straks elke minuut twee of drie deelnemers aan de voet van de Hugo de Grootlaan voor een klim over 700 meter. “Zevenhonderd meter lijkt een kort stukje, maar vergis je niet; het is een verraderlijke klim!” zegt Nederend. Het eerste programmaonderdeel start om 09.30 uur en is de tijdrit voor racefietsers. Daarna zijn de mountainbikes aan de beurt en om 11.30 starten de opa- en oma fietsen en fixies voor hun klim. Ook is er een speciale categorie voor stadsfietsen “Als laatste onderdeel zijn de bakfietsen aan de beurt”, zegt Nederend. “Uiteraard alles op eigen kracht, dus zonder batterij!”

Woensdag 1 juli gaat de inschrijving open. De deelnamekosten zijn voor alle onderdelen gelijk; € 7,50. De jeugd t/m 16 jaar betaalt € 5,00. Iedere finisher ontvangt een unieke geborduurde LaVuelta033 klimmers badge. Tijdens de klim worden er actiefoto’s van alle deelnemers gemaakt.

Reacties