Uitreiking Sint-Jorispenning aan Guido de Wijs

Foto: Gemeente Amersfoort

Op maandag 13 mei 2019 reikt burgemeester Lucas Bolsius de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit aan Guido de Wijs. Tijdens de startbijeenkomst van het Johan van Oldenbarnevelt herdenkingsjaar ontvangt hij de gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de regio Amersfoort op het gebied van cultuur, taal, literatuur en historie.

Guido de Wijs was de afgelopen decennia actief voor verschillende culturele activiteiten en evenementen in de regio Amersfoort als tekstschrijver en als vrijwillig organisator. Hij speelde mee in verschillende cabaretprogramma’s waarvoor hij de teksten schreef.

Als tekstschrijver en lid van het artistieke team was hij betrokken bij de millenniumopera ‘La Mama’. Hij was initiatiefnemer, medeorganisator en schrijver van het Groot Amersfoorts Dictee en is dat nu van het Taalfeest Amersfoort.Literaire Diners in Amersfoort en Hoogland, waarin aandacht is voor regionale en landelijke schrijvers, danken veel aan zijn inbreng.

Hij is medeorganisator van de jaarlijkse Nacht van de Literatuur Amersfoort en is mede-initiatiefnemer en vragenbedenker voor de tweejaarlijkse Stadsquiz Amersfoort. Bovendien was hij jarenlang actief als columnist voor de AD Amersfoortse Courant.

Voor het herdenkingsjaar Johan van Oldenbarnevelt, dat maandag 13 mei officieel van start gaat, is hij initiatiefnemer en medeorganisator bij het ontwikkelen van een programma met onder andere theatervoorstellingen, stadswandelingen, themadiners, tentoonstellingen en lezingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen