Amersfoortse Kirsten König genomineerd voor titel Boekverkoper van het Jaar

Foto:

De Amersfoortse Kirsten König is genomineerd in de verkiezing Boekverkoper van het Jaar 2019/2020. Kirsten was voor velen jarenlang een vertrouwd gezicht bij kinderboekwinkel SpeelBoek in de Krommestraat.

Inmiddels is ze bij De Kinderboekwinkel in Amsterdam, ‘de éérste van Nederland!’, verantwoordelijk voor de volledige inkoop en samenstelling van het assortiment.

‘Deze nominatie is zo’n prachtige manier om volle aandacht te vestigen op mijn functie in de maatschappij. Ik ben als boekverkoper een ambassadeur van leesplezier en van diversiteit in het aanbod. Ik bouw bruggen tussen ouders met een soms literaire wens en kinderen die liefst een boek met veel plaatjes grijpen. Ik vlog vurig, maar ook offline is mijn liefde voor het kinderboek groot.’

Kirsten König zoekt steeds naar verbinding in het vak om een boek onder de aandacht te brengen. Met een grapje, enthousiasme en een warm hart voor lezen. ‘Ik tover glimlachen bij kinderen waarvan hun grote mensen dachten dat ze niet van lezen hielden. Dit is het allerprachtigste vak dat er is.’

Gun je Kirsten König en daarmee het kinderboek een plek op de shortlist, dan kun je tot en met 2 juni a.s. op haar stemmen via de website van Stichting Elspeet.

Reacties