PvdA wil druk van de ketel op de Amersfoortse huizenmarkt

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Een eigen huis, een plek onder de zon. Voor veel mensen in Amersfoort een droom die steeds vaker onbereikbaar is. Speculanten, beleggers en huisjesmelkers zijn namelijk de baas. Starters en middeninkomens zitten hierdoor knel op de woningmarkt. Ze worden de stad uitgejaagd.

De PvdA wil een betaalbaar huis voor iedereen, zodat de docenten, politieagenten of verpleegkundigen die we hard nodig hebben in de stad, niet worden weggejaagd. Daarom bouwt de partij, met Europarlementariër Agnes Jongerius en fractievoorzitter Rob Smulders, zondag een symbolisch huis op de Varkensmarkt om aandacht te vragen voor de woningnood in Amersfoort.

PvdA Europarlementariër Agnes Jongerius: ‘Daarnaast willen wij dat de huurgrens, om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, omhoog gaat. Zodat woningbouwcorporaties de ruimte hebben om ook voor middeninkomens te bouwen. Rutte III doet alsof Brussel die huurgrens vaststelt, maar dat is totale nonsens. Laat we daarom in Nederland huren naar draagkracht invoeren.’

De woningnood lost Nederland niet alleen op door de huurgrens aan te passen. Zo moet er ook gebouwd worden: “Na 30 jaar groei heeft Amersfoort de jongste inwoners van Nederland. Het Deltaplan wonen moet er voor zorgen dat de wachtlijsten in 10-15 jaar halveren. Het bouwen van starterswoningen, woningen voor ouderen met/zonder zorg, goedkope sociale huur in combinatie met tijdelijke woningen en middeldure huur moeten in die behoefte aan voorzien”, aldus Rob Smulders, fractievoorzitter PvdA Amersfoort.

Reacties