Wat doet de provincie eigenlijk?

Foto: Provincie Utrecht

De provincie Utrecht lanceert op donderdag 21 februari de film ‘groen en groei’. In drie minuten is te zien wat de grootste uitdagingen zijn voor de provincie Utrecht en waar de provincie zich zoal mee bezig houdt.

Op 20 maart mogen kiesgerechtigden weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Dat dit belangrijke verkiezingen zijn, weet lang niet iedereen. Voor sommige mensen is onduidelijk wat de provincie eigenlijk doet. Zo gaat de provincie bijvoorbeeld over waar huizen worden gebouwd en waar bussen rijden.

Dit doet de provincie

De film met als thema ‘samen balanceren tussen groen en groei’ laat zien wat de taken van de provincie Utrecht zijn, voor welke uitdagingen de provincie Utrecht staat en welke oplossingen daarvoor gezocht worden. Denk hierbij aan het realiseren van nieuwe woningbouw, het tegengaan van bodemdaling, of de creatie van nieuwe natuur. Hierbij zoekt de provincie Utrecht samen met andere partijen naar de juiste balans tussen groen en groei.

Provinciale Statenverkiezingen

Op woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De provincie gaat over meer zaken dan de meeste mensen denken. Waarom stemmen? Omdat het gaat over fietspaden en wegen. Over natuur en recreatie. Over gezonde lucht en leefomgeving. Kortom: zaken waar iedereen mee te maken krijgt. Provinciale Staten vormen het bestuur van de provincie. Wie stemt op 20 maart heeft invloed op hoe de provincie Utrecht de komende vier jaar wordt bestuurd. Bekijk daarom de film ‘groen en groei’ en kijk voor meer informatie over de verkiezingen op www.kiesjouwutrecht.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen