Koninklijk bezoek trekt veel bekijks

Honderden mensen hadden zich vanochtend verzameld rond de Koppelpoort in Amersfoort. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten de regio Amersfoort vandaag een bezoek.

Rond half 11 arriveerde het koninklijk paar per auto bij de Koppelpoort. Daar ontving ze uit handen van de 103-jarige mevrouw Werther-Boumeester een welkomstboeket. Na een korte wandeling wordt het echtpaar in het Eemhuis verrast met een optreden van het Amersfoort Jeugd Orkest, dat koningin Máxima zichtbaar raakt.

Onder leiding van burgemeester Lucas Bolsius volgde een groepsgesprek met een zestal Amersfoorters. Aan tafel zaten Ellen de Ridder (Hoogland), Esther van Zetten (Soesterkwartier), Michiel van Rennes (Vathorst), Ibrahim el Khalki (Liendert), Guido de Wijs (woont 50 jaar in Amersfoort) en Quinten Peelen (woont zes maanden in Amersfoort). Het centrale thema was de groei van de stad Amersfoort. De stad is in 50 jaar tijd qua inwonerstal meer dan verdubbeld. Dat brengt de nodige maatschappelijke vraagstukken met zich mee, waar koning en koningin niet over uitgepraat leken te raken.

Na het bezoek aan Amersfoort ging het bezoek via het Eemgebied naar Soest, Eemnes en Bunschoten.

Reacties