Crowdfunding leidt tot muzikaal drieluik

Foto:

Michiel Buursen brengt op vrijdag 15 september de cd “Centre of the Innerself” uit. Het album maakt onderdeel uit van een drieluik van Qubic Music, een samenwerking tussen Amersfoorter Michiel Buursen en geluidstechnicus Jasper Bom uit Hooglanderveen.

“Centre of the innerself” bestaat uit 8 composities van Michiel Buursen. Opgenomen met een 7 koppige formatie bestaande uit musici waar Michiel de afgelopen decennia mee heeft samengewerkt. Het is een instrumentaal album met een blend van allerlei stijlen, met jazz en funk als uitvalsbasis. Er is ruimte voor de doorgecomponeerde thema’s en ook voor improvisaties. Het staat bol van de actie en interactie tussen de topmusici.

Jazz, pop, funk, samba, soul, rock maken dit tot een ultieme smeltkroes. Er is naast de thema’s en grooves voor alle musici de ruimte voor hun eigen creatieve inbreng. Zowel akoestische instrumenten als analoge synthesizers en software gestuurde synthesizers blenden moeiteloos samen.

De formatie bestaat uit: Pascal Haverkate: trompet/bugel, Thijs van Otterloo: tenor/alto en sopraan saxofoon, Folker Tettero: akoestisch en elektrische gitaren, Marco van Os: bas, Arno van Nieuwenhuize: drums, George Pelupessy: percussie en Michiel Buursen: componist /piano/ rhodes/hammond en synthesizer programmering.

De drieluik is gedeeltelijk tot stand gekomen middels crowdfunding. De andere 2 albums van de drieluik zijn:
– JD Walter & Michiel Buursen trio: “Standards at Qubic” (2016)
– Michiel Buursen solo: “State of mine” (2016)

Het album release concert zal plaatsvinden op 15 september is in het Brinkhuis in Laren, aanvang is 20:15. De entree is 15 euro inclusief de cd. Op donderdag 14 september is de pre-release in het Nonnetje in Amersfoort, aanvang 20:45.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen