Pro-formazitting in zaak Savannah achter gesloten deuren

Foto: Publiek domein

De pro-formazitting op 8 september 2017 in de zaak van de 16-jarige jongen die verdacht wordt van de moord op de 14-jarige Savannah, zal achter gesloten deuren plaatsvinden. Aan de pers wordt geen bijzondere toegang verleend, heeft de rechtbank beslist.

In deze zaak wordt een minderjarige verdachte vervolgd door het Openbaar Ministerie. Zaken van minderjarige verdachten worden volgens de wet achter gesloten deuren behandeld. In dit geval is door de pers een verzoek gedaan om de zaak toch bij te mogen wonen. De rechtbank kan in uitzonderlijke gevallen beslissen om pers bijzondere toegang te verlenen als er zwaarwegende belangen zijn die daar aanleiding toe geven en de belangen van de procespartijen zich daartegen niet verzetten. Voor deze zitting is, mede gezien de leeftijd van de verdachte en de stand van zaken van het onderzoek, geen reden om deze uitzondering toe te passen.

De rechtbank zal een eventueel nieuw verzoek opnieuw beoordelen voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling. Het is nog niet bekend wanneer dat is.

Reacties