Burgemeester bezoekt 100-jarige mevrouw D.P. Schoonderbeek

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op woensdag 6 september bereikt mevrouw D.P. Schoonderbeek de bijzondere leeftijd van 100 jaar. Burgemeester Bolsius bracht haar op dinsdag 5 september een felicitatiebezoek.

Mevrouw Schoonderbeek is op 6 september 1917 geboren in Putte, Gelderland. Een groot deel van haar jeugd heeft zij doorgebracht in Hoogland, waar haar vader een boerderij en een ijsbaan had. De boerderij bestaat nog steeds als biologisch dynamische boerderij.

Later heeft zij in diverse delen van het land gewoond, waaronder 40 jaar in Haarlem. Inmiddels woont mevrouw Schoonderbeek alweer 15 jaar in Amersfoort.

Omdat mevrouw Schoonderbeek erg bedreven was met de naaimachine, maakte zij de kleding voor haar zeven kinderen altijd zelf. Haar acht kleinkinderen genoten altijd van de heerlijke kookkunsten van hun oma. Ook heeft ze acht achterkleinkinderen, waarvan de laatste pas een paar maanden oud is.

In de tweede helft van haar leven heeft ze veel kunnen reizen. Tot haar vierentachtigste heeft ze zelfs nog auto gereden. De laatste jaren laat haar gezondheid dat helaas niet meer toe. Vandaag de dag geniet mevrouw Schoonderbeek van de gezelligheid van haar medebewoners bij de dagelijkse koffie- en dinermomenten en doet ze zoveel mogelijk mee aan allerlei activiteiten.

Reacties