Bunschoten en Hoevelaken in rouw

Hoevelaken en Bunschoten rouwen. Vrijdag werd het stoffelijke overschot van Romy Nieuwburg in Achterveld gevonden. Zondagavond werd bekend dat het gevonden lichaam in Bunschoten het lichaam van Savannah Dekker is.

De hechte gemeenschap van Bunschoten is geschokt en rouwt. Vlaggen hangen halfstok, zoals ook daags na de vondst van het lichaam van Romy Nieuwburg uit Hoevelaken het geval was. Op de plek waar het lichaam van Savannah is gevonden wordt zorgvuldig recherche- en forensisch onderzoek uitgevoerd. Het gebied is afgesloten. Voorbijgangers hebben kaarsjes en bloemen achter gelaten om hun verdriet te uiten.

Savannah Dekker werd 1 juni als vermist gemeld. Vrijdag 2 juni werd in Achterveld het lichaam van een 14-jarige meisje gevonden. Dat bleek niet Savannah te zijn, maar de 14-jarige Romy Nieuwburg uit Hoevelaken. Zij was die dag vanuit school niet thuis gekomen. Haar vader had haar nog niet als vermist opgegeven en was eerst zelf gaan zoeken. Een voorbijganger vond haar lichaam. Zondag 4 juni werd een grote zoekactie naar Savannah uitgevoerd. Niet het zoekteam, maar een passant vond een stoffelijk overschot buiten het zoekgebied, op een bedrijventerrein in Bunschoten. Het duurde tot laat in de avond tot de identiteit van het slachtoffer bekend was. Het bleek om Savannah Dekker te gaan.

De dood van twee jonge meisjes in de regio leidt tot veel onrust. Uit de regio komen meerdere meldingen binnen van jonge meiden die zijn achtervolgt of klemgereden door een kleine donkere auto met twee mannen erin. De politie is bekend met diverse signalen hierover vanuit de omgeving. Mensen die zelf een ervaring hebben (gehad) of meer informatie hebben, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844. Bij verdachte situaties kan zoals gebruikelijk direct 112 worden gebeld.

Lees ook:
– Burgemeester Bunschoten geeft verklaring
– Meerdere meldingen poging tot ontvoering meisjes
– Stoffelijk overschot blijkt Savannah Dekker
– Vragen en antwoorden naar aanleiding van aantreffen lichaam
– Lichaam gevonden in Bunschoten
– Grote zoektocht naar Savannah
– Meisje door misdrijf om het leven gebracht
– Vermist: Savannah Dekker uit Bunschoten

Reacties