112

Lichaam gevonden in Bunschoten

Bij de zoekactie naar de vermiste Savannah Dekker, die vanochtend plaats vond tussen Bunschoten en Amersfoort, is een stoffelijk overschot gevonden.
[UPDATE 23.25]

Honderden vrijwilligers namen vanochtend deel aan de zoekactie naar Savannah. Het 14-jarige meisje wordt sinds 1 juni vermist. Tijdens de zoekactie is op de hoek van de Lorentzweg en de Kronkels in Bunschoten een stoffelijk overschot gevonden in een sloot. Niet door vrijwilligers die aan het zoeken waren, maar door een passant. De politie kan nog niets kwijt over de identiteit en het is dus nog niet duidelijk of het het lichaam van Savannah Dekker is. Volgens de politie kan het nog wel uren duren voordat er meer duidelijkheid is.

Grote opkomst
De zoekactie leidde vanochtend tot file op de A1. Zo’n 700 vrijwilligers hielpen vandaag mee zoeken. Niet alleen op de toegangsroute was het druk. Het nam ook even tijd in beslag om alle vrijwilligers in te schrijven en instructies te geven. In groepen werden de polders tussen Bunschoten en Amersfoort doorzocht. De bermen en sloten werden met prikstokken gecontroleerd.
Tijdens het zoeken werden meerdere voorwerpen gevonden, zoals een telefoonhoesje en een sleutelbos. Onderzoek zal uit moeten wijzen of deze van Savannah zijn. Ondertussen ziin op de Bisschopsweg papieren van Savannah gevonden.

Stoffelijk overschot
Het stoffelijk overschot, dat werd gevonden, werd niet in het zoekgebied gevonden, maar in een sloot nabij de kruising Lorentzweg en de Kronkels in Bunschoten. De identitet van het slachtoffer is nog niet bekend. De politie heeft het gebied afgezet en doet momenteel verder onderzoek. Of er een verband is tussen dit lichaam, de verdwijning van Savannah en de vrijdag dood gevonden Romy Nieuwburg uit Hoevelaken, daar wil de woordvoerder van de politie niet van uit gaan. In de laatste berichtgeving sluit de politie een verband tussen de zaken niet uit.
De recherche heeft na de vondst onderzoek gedaan in de directe omgeving van het gevonden lichaam. In de loop van de avond is het lichaam door een lijkwagen weg gevoerd.

Onrust
De vondst van twee dode lichamen, de vermissing van Savannah Dekker en meerdere pogingen tot klemrijden van jonge meisjes in de regio leidt tot veel onrust. De politie neemt de signalen zeer serieus. Meerdere keren zou een kleine donkere auto met twee mannen gesignaleerd zijn. De politie roept met klem op om informatie door te geven op 0900-8844. Bij verdachte situaties kan zoals gebruikelijk direct 112 worden gebeld.

A1
Vanmiddag deed de politie onderzoek op de parkeerplaats aan de A1 tussen Amersfoort en Baarn. De parkeerplaats is afgezet door de politie.

 

 

 

Reacties