Amersfoort maakt zich op voor de verkiezingen

Foto: gemeente Amersfoort

Op woensdag 15 maart zijn de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer. In Amersfoort zijn de voorbereidingen in volle gang om alle stembureaus tijdig ingericht te hebben.

Stembureaus
U kunt in Amersfoort terecht op 87 stembureaus, waaronder op station Amersfoort CS. Aan het Mondriaanplein kunt u zelf stemmen in een uniek Mondriaan-stemhokje. De meeste stembureaus zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Op uw stempas staat het bureau het dichtsbij uw woonadres vermeld, maar u kunt op ieder stembureau in de gemeente Amersfoort uw stem uitbrengen. Vergeet niet uw stempas én identiteitsbewijs mee te nemen.

Machtigen
Bent u gemachtigd om een stem uit te brengen voor iemand anders woonachtig in de gemeente Amersfoort? Let dan op dat het volmachtbewijs op de achterzijde van de stemkaart volledig is ingevuld. Van de persoon die u het volmacht heeft gegeven dient u een kopie van het identiteitsbewijs mee te nemen. U kunt een volmachtstem alleen uitbrengen gelijk met uw eigen stem.

Kiezerspas
Bent u op 15 maart niet in de gelegenheid in de eigen gemeente te stemmen, dan kunt u in een andere gemeente stemmen mits u een kiezerspas heeft aangevraagd bij de gemeente. Heeft u geen kiezerspas? Dan kunt u alleen stemmen in de gemeente waar u woonachtig bent.

Opkomst en uitslag
Volg de gemeente Amersfoort op twitter twitter (@Gem_Amersfoort, #033kiest) voor de tussentijdse opkomst in de gemeente. De tussenstanden worden om 11.00, 15.00 en 19.00 uur bekend gemaakt. De voorlopige stemmingsuitslag wordt rond 23.00 uur verwacht. de definitieve uitslag van de gemeente Amersfoort volgt op donderdag 16 maart.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de gemeente Amersfoort.

Lees ook:
Overzicht van stembureaus in Amersfoort
Stemmen kan ook weer op stations
– Iemand machtigen om namens u te stemmen?
Verkiezingen: over stempassen en kiezerspassen
Bekendmaking verkiezingsuitslag en tussentijdse opkomst
– Stemmen in Mondriaanstijl

 

 

Reacties