Wethouder Van Koningsveld rent marathon Berlijn

Foto: Gemeente Amersfoort

Op 29 september loopt wethouder Ben van Koningsveld (Sport en Bewegen) mee als deelnemer aan de 50e editie van de marathon van Berlijn. Hij doet mee met het team van Longfonds. Doel is een om sportieve prestatie neer te zetten én om sponsorgeld in te zamelen dit goede doel.

Het Schone Lucht Akkoord

Longfonds  maakt zich sterk  voor gezonde longen en gezonde lucht. Gemeente Amersfoort werkt onder meer samen met het fonds aan de invulling van het Schone Lucht Akkoord. Daarin staan afspraken over het verbeteren van luchtkwaliteit in de stad. Longfonds is gevestigd in Amersfoort. In totaal lopen 15 mensen mee in het team van Longfonds.

Ontzettend veel Amersfoorters houden ervan om te sporten en veel van hen gaan, net als ik, vaak hardlopen. Bij inspanning is gezonde lucht extra belangrijk. Je merkt het meteen als je langs een drukke autoweg loopt, inademen is dan niet prettig. Amersfoort doet veel om daar verandering in te brengen. Rookvrije sportclubs en stationsplein, emissieloos vervoer, acties tegen houtstook en nog veel meer. Schone lucht is niet voor iedereen vanzelfsprekend; voor mij ook niet. Als kind had ik bronchitis en namen mijn ouders me mee naar zee of naar de bergen om maar gezonde lucht te kunnen ademen. Terwijl we overal in Nederland schone lucht willen inademen.20% Van de kinderen met astma krijgt dit door luchtvervuiling. De luchtkwaliteit in onze binnensteden wordt gelukkig langzaam beter, maar er is nog veel meer actie nodig en Longfonds is daar een belangrijke partner in. Daarom loop ik met het team mee om geld in te zamelen. – Ben van Koningsveld, wethouder

De komende maanden volgt Van Koningsveld een intensief trainingsprogramma om zich voor te bereiden op de marathon van Berlijn.

Meer weten?

Meer informatie over de actie is te vinden op Marathon Berlijn 2024 Longfonds Evenementpagina.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen