Maak kennis met 40 jaar stadsarcheologie in Amersfoort

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Het Centrum voor Archeologie viert dit jaar het 40-jarig bestaan. Met dit jubileum pakken de stadsarcheologen van Amersfoort extra uit tijdens de Nationale Archeologiedagen op 14, 15 en 16 juni. Dit doen zij met open dagen, wandelingen, een Archeologie Avond en de mogelijkheid om mee te speuren naar vondsten in de Soesterduinen.

De Nationale Archeologiedagen zijn drie dagen in het jaar waarop een groot publiek kennis maakt met archeologie en bijzondere vondsten in Nederland. De stadsarcheologen van het Amersfoortse Centrum voor Archeologie organiseren op 14, 15 en 16 juni diverse activiteiten.

Avond van de Amersfoortse Archeologie

Op vrijdag 14 juni staat de avond in het teken van archeologie in Amersfoort. Een avond vol korte en boeiende lezingen door de stadsarcheologen, met een leuke archeologie-quiz. De avond start om 20.00 uur, in de Observant (Stadhuisplein 7). Reserveer een (gratis) plek via www.archeologischcentrum.nl.

Wandel mee met de stadsarcheologen

Ontdek de binnenstad van Amersfoort met twee bijzondere wandelingen op zaterdag 15 juni. Stadsarcheologen Maarten van Dijk en Timo d’Hollosy nodigen uit om mee te lopen met de wandelingen ‘Verborgen Landschap’ en ‘Graven en Begraven’ in Amersfoort. Deelname is gratis. Het aantal plekken is beperkt, aanmelden kan via de website.

Bezoek het centrum voor archeologie

Op zaterdag 15 juni is er een extra open dag, van 12.00 tot 17.00 uur. Het pand aan de Westsingel 48 staat vol met vondsten van de afgelopen 40 jaar. Heb je zelf een vondst thuis waar je meer over wil weten? Kom langs! In het restauratieatelier is te zien hoe nieuwe vondsten worden onderzocht en verwerkt. Er ligt altijd wel een skelet op tafel. Iedereen is welkom, zonder aanmelding.

Struinen door de duinen

In de Soesterduinen zijn veel vondsten gedaan, van soms wel 15.000 jaar oud. De archeologen zijn benieuwd of door vele jaren van verstuivingen op deze plek meer te ontdekken is. Op 16 juni, van 10.30 – 13.30 uur, hoor je van alles over de periode van jagers en verzamelaars. Je leert vuursteen te herkennen en misschien doe je zelf wel een mooie vondst. Wie mee wil struinen, meld zich aan via de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen