Gratis boom voor inwoners en ondernemers

16 mei , 13:50 Gemeente
leaf 3328925 1280
Amersfoort trakteert ook dit jaar weer op een gratis boom. De gemeente stelt 1.000 bomen beschikbaar: 500 voor inwoners en 500 voor ondernemers. Aanvragen kan vanaf 22 mei. De actie stopt na 19 juni of eerder als de voorraad op is.

Keuze in boomsoort

lees je welke voorwaarden gelden. Je ziet ook welke boomsoorten beschikbaar zijn. Welke boom je kan aanvragen, hangt af van de ligging en grootte van de tuin of bedrijfsterrein.
Inwoners kunnen elke 5 jaar maximaal 1 boom per adres aanvragen. Ben je ondernemer en kan je meer bomen kwijt? Geef dat aan bij je aanvraag. De gemeente neemt dan contact op over de mogelijkheden. Huur je een bedrijfspand? Vraag dan eerst toestemming aan de eigenaar.
Vanaf 22 mei kan je op deze pagina een aanvraag doen. De actie stopt na 19 juni of als de voorraad op is. Vóór de zomer hoor je welke boom in het najaar geleverd wordt. Is de boomsoort die je het liefst wilde niet meer beschikbaar? Dan kijken we naar jouw 2e en 3e keuze in je aanvraag.

Bomen verbeteren de omgeving

De gemeente wil met deze actie inwoners en ondernemers stimuleren het eigen terrein groen in te richten. Bomen zorgen voor verkoeling op warme dagen. Ook verminderen ze de kans op overlast bij extreme regenval en verbeteren de biodiversiteit.

Het toevoegen van bomen aan onze stad is van essentieel belang! Daarom bieden we deze regeling opnieuw aan voor onze inwoners, maar ook voor bedrijven en eigenaren van vastgoed. Zodat overal in de stad bomen kunnen groeien. Een boom voegt niet alleen waarde toe aan je eigendom, maar creëert ook een gevoel van verbinding met de natuur en draagt bij aan het welzijn van ons allemaal. Laten we samenwerken om onze stad groener en leefbaarder te maken! - Johnas van Lammeren, wethouder Duurzame Leefomgeving

Bron: gemeente Amersfoort