Heuning is het eerste verkoopplatform voor imkers

Foto:

Volgens imker Joost van Selm (22) uit Amersfoort is Heuning het eerste verkoopplatform voor imkers.

Na lang nadenken, heeft imker Joost een platform opgezet die andere imkers kan helpen met de bekendheid van hun pure streekproduct en zo de verkoop te stimuleren. Het moet makkelijk te gebruiken zijn, een pakkende naam hebben en het moet er natuurlijk gelikt uitzien.

Waar de meeste imkers het opgeven, gaat Heuning verder.

Volgens Joost is het voor lang niet elke imker weggelegd om mensen te bereiken. “Vaak worden de potjes verkocht in een soort imker buurthuis, dat is al lang niet meer van deze tijd en het valt niet op.” verteld hij. Door online jezelf zichtbaar te maken aan een breder publiek zullen de imkers meer geld overhouden om te kunnen investeren in hun bijen. Joost verteld dat het geen goedkope hobby is: “Als je een overdekte bijenstal wilt bouwen, ben je zo al 500 euro kwijt en dan heb ik het nog niet eens over het hufterproof maken, de bijenkasten en de volkeren zelf”. Door de krachten met andere imkers te bundelen hoopt hij imkers en consumenten bewuster te maken over het milieu en voedsel. Want laten we eerlijk zijn, honing van de imker smaakt echt anders dan die uit de supermarkt. Heuning heeft 6 beloftes, beloftes die hij nooit zal verbreken anders schaadt dat het imago van de imkers zegt hij. De 6 beloftes zijn: altijd natuurlijk en direct uit de kast, de herkomst is Europa, maar het liefst Nederland, alleen imkers kunnen deelnemen, dus geen massafabrikanten, snelle levertijd, service als geen ander en steekproeven bij imkers om te kijken of ze zich wel aan de beloftes voldoen en houden.

Échte honing komt niet uit de supermarkt.

Honing is volgens Joost iets bijzonders, het is een zoetstof direct uit de natuur en bestaat al eeuwen. “Laatst las ik een artikel over een tombe, daar hadden ze honing gevonden van 5.500 jaar oud!” en dat kan je volgens Joost gewoon nog eten omdat het een zoetstof is. “Honing is bijna net als suiker, het is tot in de eeuwigheid houdbaar, maar is een natuurlijk alternatief” sluit hij af.

Reacties