Amersfoortse uitvaartbloemist Wolter Strijker wint vakprijs

Foto:

De Amersfoortse uitvaartbloemist Wolter Strijker heeft de prestigieuze Dutch Funeral Awards gewonnen in de categorie Bloemen. De prijs is op 20 juni 2018 overhandigd tijdens de vakdag Funeral Affairs in Zeist.

De jury waardeert de creaties van Wolter om zijn persoonlijke insteek en zeer originele uitvoering. In het rapport vermeldt de jury: “Bij Wolter krijg je geen normaal bloemstuk, je krijgt een verhaal, waarbij aan ieder klein detail is gedacht. Wolter is een kunstenaar die opgaat in zijn vak en steeds weer iets nieuws bedenkt om zo tot een persoonlijk laatste ‘bloemenverhaal’ te komen.”

Wolter Strijker vertelt trots over het winnen: “Het winnen van de vakprijs voelt als een stuk erkenning van wat ik doe; ik maak altijd heel persoonlijke afscheidsbloemen, waarbij ik het verhaal van de overledene samen met de nabestaanden probeer te vertellen. Dit levert unieke en heel persoonlijke bloemstukken op. Elke decoratie bij een uitvaart zou recht moeten doen aan de persoon om wie het gaat.”

De Dutch Funeral Awards is dé vakprijs voor uitvaartprofessionals en bedoeld voor de bedrijven met het beste, meest innovatieve product of dienst binnen de uitvaart- en rouwbranche. De prijs is een initiatief van RememberMe.nl en bedoeld om ondernemers in de branche te stimuleren innovatief te zijn, samen te werken en om klanten zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen.

Reacties