24uur Challenge bij av Altis

Gert Koudijs links en Alfons Hurenkamp
Foto: AV Altis

Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseren atletiekvereniging Altis en Pax Kinderhulp Amersfoort de ‘24 uur Challenge’, een sponsorloop voor teams. Naast de loop zijn er dat weekend 24 uur lang veel activiteiten op en rondom de atletiekbaan. De opbrengst van het weekend is voor ‘Het Nest’ in Zenica (Bosnië), een inloophuis voor kinderen uit gezinnen met meervoudige problematiek.

Ontsnappen aan ellende

De 24uur Challenge is een initiatief van Pax Kinderhulp Amersfoort: “Bosnië is zwaar getroffen door de oorlog in voormalig Joegoslavië. De gevolgen ervan zijn nog dagelijks merkbaar. De werkeloosheid is enorm en een kwart van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Gelukkig is in Zenica het inloophuis het ‘Nest’; waar veel kinderen aan deze ellende kunnen ontsnappen. Enthousiaste vrijwilligers vangen de kinderen daar zes dagen per week op”, aldus voorzitter Alfons Hurenkamp van Pax Kinderhulp Amersfoort.

Sponsors werven

Centraal staat de sponsorloop en iedereen kan meedoen. In teams van tien lopers wordt een estafette gelopen. Op elk moment gedurende 24 uur is minimaal één loper per team actief. Deelnemers wordt gevraagd om sponsors te werven zodat hun sportieve inzet bijdraagt aan het in stand houden van Het Nest. Hoe hard je loopt en hoeveel geld je ophaalt bepaal je zelf. De minimale bijdrage die gevraagd wordt is 200 euro per loper of 2.000 euro per team.

Fantastisch evenement

Maar volgens de voorzitter van Altis Gert Koudijs is dat nog niet alles; “24 uur lang is ervan alles te beleven op en rond de atletiekbaan. Zoals een lichtjesloop voor kinderen, een meerkamp, muziek, optredens en een spetterende finale.” Hurenkamp sluit zich daar graag bij aan: “We hebben in de loop der jaren al verschillende activiteiten georganiseerd en geld opgehaald voor Het Nest. Deze samenwerking met Altis is uniek en het beloofd een fantastisch evenement te worden.”

Oproep verenigingen

De SRO verleent medewerking door de accommodatie gratis ter beschikking te stellen.
Koudijs nodigt ook alle Amersfoortse (sport)verenigingen en instellingen uit om zich dat weekend te presenteren. Met bijvoorbeeld: clinics, demonstraties, open lessen en presentaties. “Laten we samenwerken en van dit evenement een groot succes maken. Voor de kinderen van Het Nest die onze steun zo hard nodig hebben.”

Aanmelden en inschrijven

Teams voor de estafetteloop kunnen zich inschrijven via: www.24uurchallenge.nl. Verenigingen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via [email protected]

Reacties