Successen voor 69-jarige Cees Stolwijk bij WK atletiek

Cees Stolwijk in Toruń
Cees Stolwijk in Toruń
Foto: Arena Toruń Hala Sportowo-Widowiskowa

Van 24 tot 31 maart vonden in de Poolse stad Toruń de wereldkampioenschappen atletiek indoor voor masters plaats. Meer dan 4000 atleten uit 88 landen streden daar in de prachtige indoorhal om het eremetaal. Atletiekvereniging Altis was vertegenwoordigd met drie atleten.

De 69-jarige Cees Stolwijk pakte zilver op 3000 meter in zijn sterk bezette leeftijdsklasse mannen van 65 tot en met 69 jaar. Zowel bij de 800 m als de 1500 m wist Stolwijk de finale te bereiken.

Bij de 800 m haalde Stolwijk net niet het erepodium. Hij moest zich met een 4e plaats tevreden stellen. Ongebruikelijk voor Stolwijk lag hij bij de start van de 1500 meter meteen al achter in het veld. In een inhaalrace kon hij de ene na de andere atleet voorbij en finishte als 5e.

“Wederom mijn beste seizoenstijd.” Zegt Stolwijk na de 1500 m. In Torun keek hij met een schuin oog naar de tijden van de 70plussers. “Die tijden zijn voor mij een graadmeter of ik volgend jaar mee kan strijden voor de medailles. Ze geven me extra motivatie om het komend jaar mijn trainingen door te zetten.” In 2010 is Stolwijk de jongste in de volgende leeftijdscategorie, mannen van 70 tot en met 74 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen