Leuke schaatslessen tijdens kerstvakantie

De hele kerstvakantie kan er geschaatst worden bij het WinterparadIJS Amersfoort. De schaatsbaan op het Eemplein is dagelijks geopend voor ijspret.

Op een aantal momenten worden leuke lessen en clinics aangeboden. Hieraan kan doorgaans zonder extra kosten deelgenomen worden na aanschaf van een entreekaartje voor de schaatsbaan (€ 6,00 inclusief gebruik huurschaatsen).

Testen of kunstrijden iets voor jou is? Op zaterdag 23 december om 17:00 uur is je kans. Kunstschaatsvereniging Midden-Nederland (KVM on ice) organiseert een demonstratie waarbij kunstschaatsers laten zien wat zij kunnen en daarna een introductieles. Een beetje kunnen schaatsen is een handig, maar niet vereist.

Woensdag 27 december en donderdag 4 januari in de ochtend traint de jeugd van de Amersfoortse IJsvereniging bij het WinterparadIJS Amersfoort en kunnen kinderen een proefles schaatsen krijgen. Deze lessen worden aangeboden in samenwerking met de SRO en inschrijving kan via https://www.sportpas.nl/amersfoort

De KPN Junior Schaatsclub brengt donderdag 28 december een bezoek aan het WinterparadIJS. Kinderen krijgen op deze dag clinics waardoor zij nóg meer plezier in schaatsen krijgen. De KPN Junior Schaatsclub streeft ernaar om ieder kind voor de middelbare school kennis te laten maken met deze oer-Hollandse sport. De clinics worden gegeven tussen 10:00 en 15:00 uur.

Zaterdag 6 januari om 13:30 uur komen de Freestyle Ice Skaters Eindhoven naar de schaatsbaan voor een korte demonstratieshow freestyle ice skating. Een mix van ijshockey, kunstrijden en streetdance is misschien wel de beste omschrijving. In een korte demonstratieshow tonen de Freestyle Ice Skaters Eindhoven hun kunsten op het ijs. Na afloop van de show geven zij tips en trics om ook zelf aan de slag te gaan met freestyle ice skating.

Reacties

Cookieinstellingen