Vier de Kinderboekenweek in de Bibliotheek Eemland

23 sep , 19:52 Nieuws
kinderboekenweek afbeelding liggend
Kinderboeken zitten vol met sterke personages die laten zien hoe leuk het eigenlijk is om lekker te doen wat je zelf wilt, vandaar het thema. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert de Bibliotheek Eemland voorleesfeestjes en een heus Kinderboekenfestival rondom dit thema.

Kinderboekenfestival

We vieren op zondag 13 oktober hét Kinderboekenfestival in de Bibliotheek het Eemhuis. Kom naar de bibliotheek voor te gekke voorstellingen, interessante optredens van bekende kinderboekenschrijvers, spannende speurtochten, creatieve workshops en nog veel meer!
Met o.a.
  • drie  verschillende voorstellingen, zoals een superspannende, moderne bewerking van Ali Baba en de 40 rovers (7+) of de eigenwijze, muzikale en humoristische show van Trapperdetrap.
  • Marc ter Horst & Tom Schoonooghe vertellen alles over Het eigenwijze huisdierenboek.
  • Wetenschapsjournalist en (kinderboeken)schrijver Govert Schilling neemt bezoekers mee naar de maan.
  • En nog veel meer!
Kosten: Kinderen € 10,- | Volwassenen € 5,- (incl. koffie en thee)

Gratis voorleesfeestje Frank en Bert op de fiets in al onze vestigingen

Luister naar "Frank en Bert op de fiets" van Chris Naylor-Ballesteros, een grappig prentenboek over de vriendschap tussen Bert de beer en Frank de vos. Bert weet zeker dat hij net zo goed kan fietsen als Frank, maar Frank weet juist zeker dat dat niet zo is. Hij gaat hem daarom op weg helpen.
Na het voorlezen blijven we nog in het thema van het verhaal en doen we met de kinderen een leuke activiteit.