Gratis taxatie van kunst, boeken en antiek in de Bibliotheek het Eemhuis

25 sep , 19:52 Nieuws
echt nep
Is het kunst, kitsch of echt nep? Bezoekers kunnen hun kunstobjecten, boeken of antiek gratis laten beoordelen door deskundigen in de hal van het Eemhuis. Aanwezig zijn Wijnand Rutgers (antiquaar), Gerard Raven (oud conservator en historicus) en Lex van de Haterd (kunstverzamelaar). Bezoekers worden door gespreksleider Ruth Gorissen uitgenodigd over de geschiedenis van het voorwerp te vertellen. De taxatie is vrijdag 4 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. De Bibliotheek het Eemhuis organiseert de taxatie om de Maand van de Geschiedenis te vieren. Meer informatie op: bibliotheekeemland.nl/kunst

Experts

  • Wijnand Rutgers: eigenaar van modern antiquariaat ’t Ezelsoor. Sinds 1982 is deze tweedehands boekenwinkel gevestigd in Amersfoort. 't Ezelsoor is vooral gespecialiseerd in boeken van deze en de vorige eeuw, maar ook oudere boeken zijn te koop. Hij vertelt je wat je oude boek(en) waard zijn.
  • Gerard Raven: oud conservator van Museum Flehite en historicus. Hij onderzoekt nog steeds de geschiedenis van onze stad en publiceert daarover. Hij buigt zich met plezier over jouw meegebrachte kunst of kitsch.
  • Lex van de Haterd: kunstverzamelaar, neerlandicus en publicist. Hij en zijn vrouw Leonie hebben hun privé collectie in 2020 geëxposeerd bij Museum de Wieger in Deurne. Momenteel is Lex van de Haterd bestuursvoorzitter van het landelijk Kunstenaars Genootschap de Ploegh. Van de Haterd heeft de nodige kennis van zaken over kunst en zal – eventueel met behulp van naslagwerken en de tafelgenoten – je van alles kunnen vertellen over je meegebrachte schilderij of kunstvoorwerp.

Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Elk jaar kiest de landelijke organisatie een centraal thema. Dit jaar is het thema: Echt Nep.
Musea, monumenten, boekhandels en culturele instellingen organiseren bijzondere evenementen rond dit thema. Ook de Bibliotheek Eemland doet mee en organiseert deze activiteit in de maand oktober.