Swim to Fight Cancer 2024 Amersfoort geannuleerd vanwege E.coli

12 jul , 19:47 Nieuws
amersfoort 289928 1920
Na een watertest op bacteriologische parameters door Vallei Veluwe is er een te hoge concentratie E.coli aangetroffen wat geresulteerd heeft in een negatief zwemadvies.
Hoewel de organisatie, deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en hulpinstanties in de startblokken stonden, ontvingen ze vandaag het hartverscheurende bericht dat de waterkwaliteit onvoldoende bleek te zijn om doorgang te geven aan het evenement. In de voorbereiding van het evenement heeft de organisatie het water in de Eem regelmatig gecontroleerd met diverse testen. Hoewel de testen tot op heden geen aanleiding gaven tot zorgen is er in de week van het evenement wordt het water nogmaals uitgebreid getest door Waterschap Vallei Veluwe. Hieruit vloeide een negatief zwemadvies door een te hoge waarde E.coli bacterie.
De organisatie treurt enorm van dit nieuws, helaas zijn dit omstandigheden die zij niet in de hand hebben. Er volgen gesprekken met de gemeente om het evenement te verplaatsen naar een andere datum in 2024. Deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en andere belangstellende zijn inmiddels geïnformeerd. De organisatie hoopt snel een nieuwe datum bekend te kunnen maken.
Swim to Fight Cancer Amersfoort is een tweejaarlijks evenement waarbij deelnemers iedere editie geld ophalen wat wordt gedoneerd aan Stichting Fight Cancer. Dit wordt ingezet voor onderzoek naar de genezing van kanker. In 2022 haalde zij een bedrag op van 200.000 euro.