Oplevering Lorentzhof in het Leusderkwartier

03 okt , 9:58 Nieuws
lorentzhof1
De Alliantie
Deze week kregen de bewoners van Lorentzhof in Amersfoort de sleutel van hun nieuwe woning. Achter de Lorentzstraat in het Leusderkwartier in Amersfoort hebben we 6 duurzame eengezinswoningen aan onze portefeuille toegevoegd. De woningen liggen in een groen en besloten hofje. Nieuwe bewoner Levi is blij met zijn nieuwe thuis: “Ik ken de buurt goed en vind dit echt een toplocatie,” vertelt hij.
Gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie Gert Visser is ook blij met deze eengezinswoningen: “De vraag naar sociale huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. Wij willen meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Ook bieden we tijdelijke huisvesting en transformeren we kantoorpanden tot woningen. In het Leusderkwartier zijn weinig sociale huurwoningen. Met de toevoeging van deze 6 sociale huurwoningen bieden we ook deze bewoners een passend thuis in een mooie wijk.”

De woningen

Lorentzhof is een ontwikkeling van Koelewijn Bouw en ReadyforLiving. Onder architectuur van VMEZ werd er een fraai woonhof gebouwd in de sfeer van het Leusderkwartier. Naast 6 sociale huurwoningen bestaat het hofje uit 11 koopwoningen. In het midden van het hofje komt een groene ontmoetingsplek. De woningen liggen in een hoefijzervorm om de groene ontmoetingsplek heen, met aan de rand de parkeerplekken.
De 6 sociale huurwoningen hebben een breedte van 3.60 meter en zijn ongeveer 70 m2 groot. De woningen hebben 2 kleine slaapkamers. Elke woning heeft een eigen tuin en 1 parkeerplaats.
De keuken ligt aan de voorkant, daar kom je binnen. Tussen de woonkamer en de keuken zijn de trap en het toilet. Op de 1e verdieping zijn 2 slaapkamers en een badkamer met douche en wastafel. Er is een vaste trap naar de zolder. Op de zolder is ruimte om de wasmachine neer te zetten. Deze kleine woningen zijn geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens.

Duurzaam wonen

De woningen zijn energiezuinig. Ze zijn gasloos en hebben vloerverwarming. Op de daken liggen zonnepanelen.