IJsjes voor beren in DierenPark Amersfoort

18 jul , 20:13 Nieuws
het ijsje onder andere gevuld met pompoen en komkommer prikkelt de nieuwsgierigheid en is een lekkere verrijking
De brilberen in DierenPark Amersfoort krijgen een ijskoude traktatie voorgeschoteld. “De ijsjes zijn een verkoelende verrassing op een warme dag als vandaag”, vertelt dierverzorger Saskia Visser.
Het ijsje, onder andere gevuld met pompoen en komkommer, prikkelt de nieuwsgierigheid en is een lekkere verrijking. De beren Teju en Ariba likken tot ze bij verschillende soorten groenten en fruit komen.
Ook de ijsjes voor de apen liggen in de vriezer klaar. Deze ijsjes zijn gevuld met stukjes groente en fruit. “Nu het weer warmer wordt, delen wij de ijskoude verrassingen graag uit”, vertelt Saskia. Ook de vis van de otters zit verstopt in onder een dikke ijslaag. Saskia: “Het duurt soms even, maar dan hebben de dieren wel een verfrissend hapje te pakken.”
Bezoekers kunnen in het bosrijke DierenPark Amersfoort ook genieten van een verkoelend dagje uit. Terwijl de zon schijnt, beleven kinderen de wildste avonturen. In de schaduw van de bomen klimmen en klauteren kinderen onder, boven en tussen de dieren. Deze zomervakantie (tot en met 1 september) staat in het teken van water. Springen onder de dierfonteinen, spetteren in de Bosbeek, een Watertocht en nog meer wateractiviteiten staan op het zomerprogramma. Saskia: “Kinderen ontdekken de dierenwereld én genieten tegelijkertijd van een heleboel Waterpret!.” Niet alleen de dieren krijgen op warme dagen een ijsje. Uiteraard zijn de vriezers ook gevuld met verfrissende ijsjes voor de bezoekers van DierenPark Amersfoort.