Amersfoort World Jazz Festival zet Edisons centraal tijdens het festival

15 jul , 23:07 Nieuws
image001 1
Deze zomer zet Amersfoort World Jazz Festival de Edisons centraal met een speciaal Edison Jazz Night programma op de zaterdagavond. De Edison is één van de oudste muziekprijzen in de wereld en dé oudste in Nederland. Sinds 1960 wordt deze onderscheiding uitgereikt als jaarprijs voor artiesten die met hun platenoeuvre van dat jaar, naar het oordeel van jury, de beste prestatie in hun genre gegeven hebben.
In samenwerking met Stichting Edisons presenteert Amersfoort World Jazz Festival op zaterdag 17 augustus vanaf 20:00 de Edison Jazz Night op het Lieve Vrouwekerkhof, met concerten van Edison Jazz Publieksprijs genomineerden trompettist Teus Nobel, pianist Peter Beets en de bekende crooner Dennis van Aarssen. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, dat vorig jaar zelf een Edison in de wacht sleepte, vormt de muzikale basis van het programma en begeleidt de nominaties. Voorafgaand en tijdens het intermezzo speelt de jazzband en Publieksprijs nominatie Preacher Men. Na het intermezzo presenteert het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de ‘International Artists in Residence’ van dit jaar, saxofonist Houston Person en de speciaal uit Kansas ingevlogen jazzzangeres Deborah Brown. Jazzzangeres Marjorie Barnes, genomineerd voor de Edison Jazz 2024, zal ook deze avond samen met het JOC een optreden verzorgen.
De Publieksprijs nominaties strijden om de gunst van het publiek, dat kan stemmen op hun favoriete jazzartiest en album. De volledige lijst met nominaties voor de Edisons Jazz Publieksprijs 2024 staat nu online.
Het Amersfoort World Jazz Festival vindt dit jaar plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 augustus. Deze 45e markeert een bijzondere mijlpaal voor het festival en wordt dan ook ruimschoots gevierd met een gevarieerd programma met ruim 80 concerten en activiteiten op verschillende binnen- en buitenpodia in de binnenstad van Amersfoort.