Yihaaa, Het Lokaal is open!

Met een luide ‘Yihaaa’ sprongen wethouder Yvonne Kemmerling en gedeputeerde Pim van den Berg Het Lokaal binnen.

Deze sprong markeerde de officiële opening van een nieuwe locatie waar seizoensgebonden streekproducten en delicatessen worden geproduceerd, verkocht en verwerkt. De belangstelling van het publiek was groot. Dankzij de StreekMarkt op de stoep en het prachtige weer leek het Oliemolenhof even een Frans dorpsplein.

In een korte toespraak lieten wethouder Kemmerling en gedeputeerde Van den Berg weten dat Amersfoort stond te springen om een initiatief als Het Lokaal. De beste producten uit de streek, verkrijgbaar op één locatie. Niet alleen een horecagelegenheid, maar vooral ook een winkel voor de dagelijkse boodschappen. Een compleet aanbod, mede dankzij de live productie van brood, koffie, chocolade en bier. Kemmerling stak haar enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Ik sta gewoon te zweven, dat Het Lokaal nu werkelijk opent. Ik woon om de hoek, dus ik ben hier vaak te vinden!” Het Lokaal is gerealiseerd dankzij een succesvolle crowdfunding, een bijdrage uit het Toekomstfonds van de gemeente Amersfoort en een subsidie uit het Economic Board Utrecht.
Lekker vers
De mensen waren vooral erg enthousiast over de versproducten. Veel bezoekers aten die avond pastinaak, regenboogpeen, winterpostelein, aardappel en paddenstoelen. Ook de zuivelproducten liepen goed. “Ze hebben hier die lekkere karnemelk!” Het enthousiasme van de wethouder werd gedeeld door de vele bezoekers. Ondanks de lange rij bij de kassa van het Verslokaal en de drukte in het Proeflokaal was de sfeer uitstekend. Het brood van Elsenburg Broodmaker was ruim voor het einde van de middag al uitverkocht; bijna 600 broden vlogen letterlijk en figuurlijk over de toonbank. Carel Elsenburg kreeg hier en daar al de titel Beste Bakker van Nederland toebedeeld. “Het brood is zó lekker vers, daar blijf je van eten.
Zeven dagen open
Het Lokaal is in eerste instantie elke dag open. “Zo ondervinden we wat de beste openingstijden zijn. Waar de mensen behoefte aan hebben, daar gaat het om“, zegt Cor Holtackers. Samen met Rinke van ’t Holt is hij initiatiefnemer van Het Lokaal.

Reacties