Knooppunt van landelijke transitie in Amersfoort

30 mei , 18:42 Nieuws
sdg house
Amersfoort wordt het knooppunt van de landelijke transitie. Daarvoor wordt een SDG House geopend op de Databankweg. Het is een locatie waar gewerkt wordt aan duurzame en sociale doelen. Waar je kunt vergaderen, werken en evenementen organiseren. In een SDG House (Sustainable Development Goals) wordt gewerkt aan de duurzame ontwikkeldoelen die in 2015 door de Verenigde Naties zijn opgesteld. Hiermee wordt Amersfoort hét centrum van de duurzame en inclusieve samenleving.
Op de Databankweg 20 in Amersfoort opent zo’n SDG House. Het SDG House Amersfoort is een unieke samenwerking van diverse partijen. Landelijk zijn er maar een aantal SDG Houses. Dit huis heeft de officiële erkenning als SDG House op 1 mei 2024 gekregen. Hiermee behoort SDG House Amersfoort tot een selecte groep gerenommeerde locaties in Nederland.

Samenwerking

Dankzij een unieke samenwerking gaan duurzaamheid en innovatie hand in hand. Door het koppelen van de afzonderlijke netwerken kan vernieuwende, maatschappelijke concepten opleveren. De verhuur van vergaderzalen, eventruimtes en flexwerkplekken wordt verzorgd door people@places, Impact033 realiseert in de regio Amersfoort projecten met bewoners, bedrijven, organisaties, onderwijs en overheid. WeAll NL staat in het centrum van de landelijke transitie. Ze faciliteert ‘voorlevers’ om op hun plek te werken aan transitievraagstukken. Hiermee wordt dit SDG House hét knooppunt in de landelijke transitie.

Openingsborrel

Op 21 juni vieren de deelnemende partijen met hun netwerk de opening van 17.00 tot 19.00. Bewoners, bedrijven, organisaties, onderwijs en overheid uit het hele land zijn welkom om hieraan deel te nemen.

Wat is een SDG House?

Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkeldoelen) zijn in 2015 door de Verenigde Naties ontwikkeld. Dit om de uitdagingen van deze tijd te benoemen om te komen tot een duurzame wereld. De SDG's worden door bedrijven en overheden gebruikt om aan te geven aan welke doelen ze werken en hoe ze dat doen. Dit is onder meer verplicht volgens Europese wetgeving (CSRD). In Nederland is SDG Nederland aanjager van deze SDG's en ze vormen een netwerk met een aantal vooraanstaande locaties dat werkt aan het realiseren van deze doelen, de zogeheten SDG Houses.