Code geel in ochtendspits door gladheid

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Amersfoort.nieuws.nl

De ochtendspits lijkt woensdag vooralsnog geen grote problemen te ondervinden door de gladheid waarvoor wordt gewaarschuwd. Hoewel er wel wat meer file staat dan gebruikelijk, is het altijd drukker als er neerslag valt. De grotere drukte valt niet toe te schrijven aan gladheid, zegt een woordvoerder van de ANWB. Gladheid lijkt zich vooral lokaal, buiten de snelwegen, voor te doen.

Het KNMI waarschuwt dat het tot halverwege de ochtend plaatselijk glad kan zijn door winterse buien, hagel en (natte) sneeuw. Lokaal kan zich een sneeuwdek vormen van 1 tot 3 centimeter. In acht provincies, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg, geldt code geel.

Verkeer had dinsdagavond en later in de nacht her en der wel last van de gladheid. Zo waren er volgens de ANWB een paar glijpartijen op de A50.

Sinds dinsdag 19.00 uur heeft Rijkswaterstaat ruim 2 miljoen kilo zout gestrooid. Dat is ongeveer twee derde van de tot nog toe gestrooide hoeveelheid zout dit seizoen.

Woensdag deden zich wel wat ongelukken voor, maar die zijn voor zover bekend niet gerelateerd aan de gladheid, aldus de ANWB. Zo is de A28 van Amersfoort naar Zwolle dicht voor knooppunt Hattemerbroek, nadat daar een kleine vrachtwagen was gekanteld. Ook de linker rijstrook van de A28 is afgesloten, om de hulpdiensten de ruimte te geven. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat meldt dat de oorzaak van dit ongeval nog onbekend is.

Volgens regionale media gebeurde in Zeeland wel een ongeval door gladheid. In Nieuwerkerk botste een auto tegen een boom. De automobilist zou zwaargewond zijn geraakt.

Het bericht Geen grote problemen in ochtendspits door gladheid verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen