112

Zoekactie in water na dodelijk ongeval in Markenbinnen

Foto: politie.ml

Een 21-jarige man uit Breda is in de nacht van zondag op maandag omgekomen bij een verkeersongeluk in het Noord-Hollandse Markenbinnen. De auto waar hij in zat raakte te water na een aanrijding met een ander voertuig. Een 21-jarige man uit Amersfoort die ook in de auto zat, raakte ernstig gewond. De hele nacht wordt er al gezocht naar een mogelijk derde slachtoffer.

De aanrijding gebeurde rond middernacht op de N246 in de buurt van Markenbinnen. Een van de wagens reed honderden meters door, sloeg meerdere malen over de kop en kwam in het water naast de weg terecht. Hulpdiensten rukten massaal uit en wisten twee slachtoffers uit het water te halen.

Er zouden drie inzittenden zijn geweest en naar de derde wordt nog gezocht. In de loop van de ochtend komt het zogenoemde Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) in actie. Vanwege de zoekactie is het scheepvaartverkeer in de Markervaart gestremd tussen de Enge Stierop en de Tapsloot.

Eerder zei de veiligheidsregio rekening te houden met meerdere scenario’s. Het kan dat die persoon nog in het water ligt, uit de wagen is gestapt of mogelijk tijdens het ongeval uit de auto is geslingerd, aldus een woordvoerder.

De 21-jarige uit Amersfoort is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Voor zover bekend raakte niemand in het andere bij het ongeval betrokken voertuig gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de aanrijding.

Het bericht Zoekactie in water na dodelijk ongeval in Markenbinnen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen