Vijf partijen sluiten coalitieakkoord

Foto: Provincie Utrecht

GroenLinks, VVD, D66, CDA en PvdA hebben samen een coalitieakkoord bereikt. Woensdagmiddag presenteren de vijf partijen het akkoord op kasteel Groeneveld in Baarn.

“Met durf en ambitie presenteren wij het coalitieakkoord “Aan de slag voor Utrecht”. Met dit akkoord zetten wij ons samen in voor een duurzame, gezonde, groene en ondernemende provincie Utrecht waar huidige én toekomstige generaties gelukkig kunnen leven,” aldus de fractievoorzitters van de vijf coalitiepartijen.

Op woensdag 5 juli geven de partijen om 15.00 uur een toelichting op het akkoord en stellen zij de vijf kandidaat-gedeputeerden voor. Zij overhandigen het akkoord dan aan de voorzitter van Provinciale Staten, commissaris van de Koning Hans Oosters.

In het coalitieakkoord op hoofdlijnen staan de afspraken die GroenLinks, VVD, D66, CDA en PvdA hebben gemaakt voor de komende vier jaar.  Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten wordt direct na de zomer geïnstalleerd en werkt de afspraken verder uit in een uitvoeringsprogramma.

Bron: provincie Utrecht

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen