Pieterse overtuigend naar Europese titel op de mountainbike

Foto: Pixabay

Puck Pieterse heeft op overtuigende wijze de Europese titel in het mountainbiken veroverd. De cross-country-wedstrijd vond plaats in de Poolse stad Krynica-Zdroj als onderdeel van de Europese Spelen.

De 21-jarige Pieterse ging er na een val in de openingsfase al in de tweede ronde vandoor en werd door de concurrentie nooit meer teruggezien. De Oostenrijkse Mona Mitterwallner pakte het zilver, voor de Zwitserse Sina Frei. Viervoudig wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot uit Frankrijk kwam er, mede door pech, niet aan te pas. In augustus verdedigt zij haar titel tijdens de WK voor alle fietsdisciplines in en rond het Schotse Glasgow.

Twee andere Nederlandse vrouwen eindigden ook in de top 10. Anne Terpstra, in 2020 en 2021 goed voor zilver, finishte als zesde. Fem van Empel, de wereldkampioene in het veldrijden, werd tiende. Pieterse is de eerste Nederlandse die zich Europees kampioene mountainbike mag noemen.

Het was afzien geweest, erkende Pieterse. “Maar dat is het allemaal waard als je zo over de finish kunt komen.” Alleen Mitterwallner kwam in de slotronde nog enigszins in de buurt van de uitbollende winnares en passeerde de finish een kleine halve minuut na Pieterse. “Mijn tactiek was om wat langer te wachten, maar ik voelde me zo goed dat ik gelijk maar in de aanval ben gegaan. Het heeft zich uitbetaald, dat is mooi.”

Pieterse, in het veldrijden al een wereldtopper, maakt dit jaar ook op de mountainbike indruk. Zo won de Amersfoortse bij haar debuut in de wereldbeker in mei meteen in Nove Mesto en was ze vorige week ook de sterkste in de wereldbekerwedstrijd van het Oostenrijkse Leogang. Pieterse wil volgend jaar op de Olympische Spelen van Parijs een gooi doen naar het goud op de mountainbike.

Het bericht Pieterse overtuigend naar Europese titel op de mountainbike verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen