Boodschappen bezorgdiensten slaan de handen ineen voor senioren in Amersfoort

Foto: Flink - Zorgboodschap - Leef3

Flink, Leef3.nu en Zorgboodschap starten een duurzame samenwerking waarmee ze senioren in de regio Amersfoort kunnen voorzien van zorgmaaltijden. Deze maaltijden zijn volledig afgestemd op de behoeftes van de doelgroep en worden per fiets bezorgd door Flink. Op deze manier draagt de boodschappen bezorgdienst bij aan het doel van en Leef3.nu om ouderen zo lang en plezierig mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.

Behoefte

Het aantal ouderen in Nederland groeit – we vergrijzen. Voor Jan Jans, manager bij Leef3.nu, is dit geen nieuws: “We zien dat er veel behoefte is aan gemak. Er is veel vraag naar vers bereide maaltijden, maar ook naar de mogelijkheid om eenvoudig boodschappen te kunnen bestellen. We hebben samen met Flink een assortiment ontwikkeld, speciaal voor senioren, bestaande uit tien kant-en-klare zorgmaaltijden, die kunnen worden aangevuld met dagdagelijkse boodschappen via de app van Flink. Met deze samenwerking dragen we tweeledig bij aan een duurzamere toekomst: door maaltijden met fietsen in plaats van vrachtauto’s en bestelbusjes te bezorgen, zorgen we voor minder uitstoot én kunnen boodschappen gemakkelijk en snel worden bezorgd.”

Robin Kiesler, managing director bij Flink Nederland: “Bij Flink vinden we het belangrijk bij te dragen aan de gemeenschap. Vanuit onze constructieve samenwerking met Boon Food Group werden we getriggerd om een specifieke oplossing voor de seniorenmarkt te ontwikkelen. Samen met Zorgboodschap en Leef3.nu rollen we dit concept nu uit in Amersfoort en bij succes hopelijk over heel Nederland. Door de samenwerking met Zorgboodschap en Leef3 kunnen nog meer ouderen makkelijk aan producten en maaltijden komen. Het is enorm waardevol als mensen zo lang en plezierig mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.”

“Zorgboodschap levert al jaren maaltijden, eten en drinken aan zorginstellingen. Hierdoor weten we goed waar de behoeftes van senioren liggen. We vinden dat een verse, lekkere maaltijd voor iedereen bereikbaar moet zijn. Onze maaltijden zijn specifiek ontwikkeld voor deze doelgroep en sluiten naadloos aan bij de persoonlijke wensen van onze klanten zoals halal, glutenvrij of natriumarm. We zijn trots en verheugd dat we onze jarenlange samenwerking met Beweging 3.0 en haar ledenorganisatie Leef3.nu van een nieuwe oplossing kunnen voorzien met ons merk Zorgmaaltijd in samenwerking met de duurzame bezorger Flink. Deze oplossing is één van onze invullingen voor het Volledig Pakket Thuis (VPT), een zorgpakket voor mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Wij kijken er naar uit om samen met Flink meerdere ledenverenigingen in Nederland te helpen,” aldus Vincent Bos, Algemeen Directeur Zorgboodschap.

Flink is al enige tijd in Amersfoort actief en vindt het belangrijk om bij te dragen aan de buurt waarin zij zich bevinden. Flink is er voor iedereen, dus ook voor senioren die wellicht meer moeite hebben om de supermarkt te bezoeken of een maaltijd te bereiden. Het assortiment bestaat uit kant-en-klare maaltijden met bouwstoffen bevorderend voor de gezondheid en zijn bereid met seizoensgroenten. Zo kunnen de ouderen onder andere kiezen uit kipsaté in pindasaus met bami goreng, lasagne, of rookworst met jus en stamppot boerenkool.

Hoe werkt het?

Inwoners van Amersfoort kunnen op twee manieren voedzame maaltijden of ander producten bestellen.

  • Als lid van Leef3.nu kan men via www.leef3.nu/flink de persoonlijke kortingscode aanvragen. De persoonlijke code geeft recht op 3 x 10% korting en 3 x gratis bezorging bij een bestelling in de Flink App.
  • Inwoners van Amersfoort met een Mantelzorgpas kunnen via www.mantelzorgpas.nl een persoonlijke kortingscode van € 15,00 aanvragen. Zij ontvangen dan de persoonlijke code en de link naar de Zorgmaaltijd pagina in de Flink App. De kortingscode kan dan eenmalig worden ingezet voor de maaltijden en de overige boodschappen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen