Een Alternieuw vieren? Maak een Boemklats!

Foto: Pixabay

Vuurwerk is nog altijd verbonden aan de jaarwisseling. Maar wat als je het nieuwe jaar ook op een andere wijze kunt starten? Doe inspiratie op tijdens de Boemklats-spreekuren van Gemeente Amersfoort, op dinsdag 27 december. De kunstenaars van ATMosphere helpen je graag bij het uitwerken van alternieuw-vuurwerk.

De gemeente vindt het belangrijk om een goed alternatief te bieden voor vuurwerk. Naast een vuurwerkvrij aftelmoment op het Lieve Vrouwekerkhof is ook het Boemklats-spreekuur één van deze alternatieven.

Een Boemklats is een (zelfgemaakte) vuurwerkloze installatie die kan worden afgeschoten. Een Boemklats kan iets zijn met licht, een knal of iets totaal anders. Iets kleins of juist heel groot. The sky is the limit!

Op 27 december kan iedereen bij ATMosphere terecht voor het Boemklats-spreekuur. Het spreekuur wordt gehouden bij de werkplaats van ATMosphere, Kleine Koppel 30-31. Inlopen kan van 12:30 tot 14:30 en van 15:00 tot 17:00. De spreekuren zijn geheel gratis.

Zonder vuurwerk toch feest

Thijs Trompert en Marisja Smit (ATMosphere) zijn bekend van De Stier en kunstwerken op diverse grote festivals. “Wat maakt vuurwerk vuurwerk? En hoe zou dat eruit zien als het niet vervuilend zou zijn?” Met die vraag ontwikkelde ATMosphere een Boemklats-orgel, vol licht en muziek. Dit orgel wordt om 17.00 uur ‘afgeschoten’, voor een extra feestelijke afsluiting van het spreekuur.

Kom naar het Boemklats-spreekuur

Iedereen is welkom. Totaal blanco of met eigen ideeën op papier. Buren die samen afspreken dit jaar geen vuurwerk af te steken, vrienden die samen een eigen Alternieuw willen vieren. Na het spreekuur heeft iedereen voldoende tips of een mooie eerste opzet van een eigen Boemklats-installatie. Wie vooraf inspiratie wil opdoen, kan terecht op www.alternieuw.nl

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen