De make-over van de Varkensmarkt kan van start

Foto: Gemeente Amersfoort

De Varkensmarkt wordt opnieuw ingericht. Het wordt een toekomstbestendig verblijfsplein waar ontmoeten en beleven centraal staan. Het ontwerp voor de make-over van het plein in de binnenstad is samen met bewoners en ondernemers tot stand gekomen.

Wethouder Willem Jan Stegeman: “Ons historische centrum heeft meerdere prachtige pleinen die zorgen voor levendigheid in de binnenstad. Een aantal van die pleinen krijgt een opknapbeurt, waaronder de Varkensmarkt. Met de nieuwe inrichting wordt de Varkensmarkt nog meer een plein voor bezoekers. Zo is verkeer er niet langer vanzelfsprekend maar te gast, doordat de rijbanen verdwijnen. Na de herinrichting van de Varkensmarkt, volgen onder meer de Hof en de Groenmarkt. Ook daar zullen we de handen met bewoners en ondernemers ineen slaan voor nog mooiere pleinen.

De Varkensmarkt vormt een verbindende schakel in de stad. Mensen kunnen er op houten banken in de schaduw zitten of een plekje zoeken op een van de horecaterrassen. Het opnieuw inrichten van de Varkensmarkt start later als gevolg van de gestegen kosten van (bouw)materialen. In het coalitieakkoord is geld opgenomen om dit plein toch op te kunnen knappen en om te vormen tot de parel aan het snoer van pleinen in de binnenstad, zoals in de visie Stadshart is beschreven.

Het college van B&W heeft het ontwerp voor de Varkensmarkt nu vastgesteld. Binnenkort wordt de planning bekendgemaakt. Kijk voor het ontwerp op www.amersfoort.nl/varkensmarkt

Bron: gemeente Amersfoort

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen