Lionsclub Amersfoort steekt handen uit de mouwen voor Oekraiense kinderen

Met materiaal ruimhartig gesponsord door De Vaal zijn leden van Lionsclub Amersfoort de afgelopen weken bezig geweest om een van de ruimtes in het opvangcentrum “het Zonnehof” in te richten als speelkamer.

Van de bijna 150 Oekraïense vluchtelingen die er op het Zonnehof wonen, zijn er ongeveer 50 kinderen. In de zomer konden zij lustig buiten spelen, maar binnen was dat niet mogelijk. Samen met de gemeente Amersfoort en Indebuurt033 werd het plan gesmeed om één van de ruimtes in het centrum op te knappen en beschikbaar te stellen als speelruimte voor kinderen.

Lionsclub Amersfoort heeft die handschoen opgepakt en met vereende krachten geplakt en geverfd. Tevens hebben de Lions via de hun bekende kanalen dozen met speelgoed, spelletjes, knutselmateriaal, boekjes en meubels weten te verzamelen.

De speelkamer is sinds 18 november volledig operationeel en biedt ruimte voor jong en oud om lekker te chillen, spelletjes te doen, kleurplaten in te kleuren, met speelgoed autootjes te racen en creatief met lego te bouwen.

Dank aan de sponsor voor de opfrisbeurt, verfwinkel de Vaal, en alle gulle donors van speelgoed en inrichting van de speelkamer!!

Reacties

Cookieinstellingen