Meneer poepjes gratis naar het Dierenpark

Foto: Dierenpark Amersfoort

Peter Poepjes, Angela Schijt of Jet de Hoop… zaterdag 20 februari mag iedereen met een poep-gerelateerde achternaam gratis naar DierenPark Amersfoort. Hiermee start de voorjaarsvakantie met een passende grote boodschap; de hele vakantie staat namelijk in het teken van poep tijdens Poep & Zoo.

Bezoekers kunnen olifantendrollen uitpluizen tijdens de Poeptour, hun scheten meten in de scheetzone en bijzondere schijtfeitjes ontdekken in de toiletpotten. ‘‘Poep klinkt een beetje vies, maar eigenlijk is het heel normaal’’, vertelt projectleider Carlijn Franchimont. “Aan poep kun je zien hoe gezond je bent, maar neushoorns gebruiken het ook om hun territorium af te zetten en palingen communiceren zelfs via scheten.”

In de Amersfoortse dierentuin worden elke dag honderden kilo’s gepoept en dat was voor het park de reden om over dit stinkende onderwerp te vertellen. Wie niet bang is voor vieze handen, kan ook papier komen maken van olifantenpoep. ‘‘Je kunt bij ons een hoop doen!’’, vertelt de projectleider. ‘‘Niet iedereen is altijd even blij met een achternaam met een luchtje, maar bij ons hebben deze mensen juist geluk’’. Bezoekers met een poep-gerelateerde achternaam mogen op vertoon van geldige legitimatie op de eerste dag van de voorjaarsvakantie gratis naar Poep & Zoo in DierenPark Amersfoort.

Reacties