Nieuwe driewieler voor Mevrouw Schiffers

Alex & Mevr. Schiffers
Foto: Tworby

Tworby, een sociale onderneming met als doel het tegengaan van mobiliteitsarmoede, heeft in samenwerking met Alex van Profi-Fiets te Amersfoort en de Parkinson Vereniging mevrouw Schiffers uit Amersfoort voorzien van een nieuwe driewieler.

Van tweewieler naar driewieler met de Tworby!

Het doel van Tworby is om mensen zo lang mogelijk in beweging te houden met hun eigen fiets. Dit draagt bij aan de zelfredzaamheid, vrijheid, vitaliteit en (verkeers)veiligheid. Tevens wordt de levenscyclus van een fiets op deze manier verlengd. De Tworby is voor iedereen die niet meer durft of kan fietsen. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook mensen met een bepaald ziektebeeld of een (verstandelijke) beperking. De Tworby is een unieke ombouwmodule, waardoor vrijwel iedere fiets omgebouwd kan worden tot driewieler.

Project Blijf Fietsen

Voor het project ‘Blijf Fietsen’ worden er door twee partijen (Hastig & New Mobility Foundation) in totaal 20 Tworby’s voor 20 eindgebruikers uit diverse doelgroepen gefinancierd. De twintig participanten worden uitgekozen in samenwerking met aangesloten partners, zoals de Hersenstichting, de Parkinson Vereniging, de KBO-PCOB en enkele gemeenten. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen ten aanzien van fietsmobiliteit en mensen dus zo lang mogelijk in beweging te houden.

Regio Amersfoort

Mevrouw Floor Schiffers uit Amersfoort is een van de twintig eindgebruikers die een Tworby heeft mogen ontvangen. De ombouw naar een Tworby vindt plaats bij verschillende lokale fietsenmakers. Zo heeft in dit geval Alex van Profi-Fiets op de Koestraat de fiets kosteloos omgebouwd tot driewieler.
Het fietsen op een driewieler vergt voor sommige mensen enige oefening en geduld maar kan dé oplossing zijn om weer veilig én zelfstandig de weg op te gaan.
De bevindingen en ervaringen worden het komende jaar bijgehouden en gedeeld via de socials van Tworby.

Reacties

Cookieinstellingen