Prachtig bloeiende heide zorgt voor succesvolle 3e editie van het Soester Wandelweekend

De afwisselende omgeving van Soest en Baarn vormde afgelopen weekend het decor van de 3e editie van het Soester Wandelweekend. Ruim 2.700 wandelaars genoten van glooiende duinen, bloeiende heide en prachtige bossen. Sportorganisatie Le Champion organiseerde dit zomerse wandelweekend dit jaar wederom in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn. De prachtige natuur en unieke bezienswaardigheden zorgden voor vele blije wandelliefhebbers op de routes.

Het Soester Wandelweekend vond dit jaar plaats in een aangepaste vorm door de nog geldende coronamaatregelen. De rolstolvriendelijke 3,5 km en de 30 km kwamen daardoor eenmalig te vervallen. De wandelschoenen konden wel worden aangetrokken voor de 10 of 20 km. Op zaterdag nam de Baarnse Bossendag de deelnemers vanuit historisch Soest mee door het Baarnse Bos. De wandelaars genoten zichtbaar van de gezelligheid bij stempelpost de Kleine Kom, de koninklijke stallen van Paleis Soestdijk, de brede beukenlanen en vooral het heerlijke zonnetje. De 20 km route ging verder door de bossen en Lage Vuursche, waarna de wandelaars zich konden verwonderen over de prachtige paars bloeiende heide.

Op zondag werden de deelnemers tijdens de Soester Duinendag verrast door overweldigende zandvlaktes. Waar de 10 km door de Korte Duinen ging, combineerde de 20 km route de Korte Duinen met de Lange Duinen. De deelnemers waagden zich aan de beklimming van het Soester Hoogt, dat 51 meter boven NAP ligt. Daarna werd er verder gewandeld langs het militair museum om uit te komen bij Villa De Paltz, dat deze editie op het herinneringsspeldje prijkt. Op zaterdag genoten 2.000 wandelaars van de Baarnse Bossendag en op zondag namen 1.700 wandelaars deel aan de Soester Duinendag. Ruim 1.000 wandelaars hebben beide dagen genoten van de unieke omgeving van Soest en Baarn.

Mooie opbrengst Teamuitbehandeld.nl

Wandelaars konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen voor Teamuitbehandeld.nl, het nieuwe goede doel van het Soester Wandelweekend. Teamuitbehandeld.nl wil een overzichtelijk platform zijn waarop patiënten, partners, ouders en gezinsleden, die behoefte hebben aan hulp, terecht kunnen. Op zondag werd de cheque met het prachtige bedrag van € 3.500,- uitgereikt aan Teamuitbehandeld.nl.

Editie 2022

De 4e editie van het Soester Wandelweekend vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2022. Inschrijven is mogelijk vanaf medio maart 2022.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen