40 sociale huurwoningen op Hof van Duurzaamheid overgenomen door de Alliantie

Ondertekening Hof van Duurzaamheid
Ondertekening Hof van Duurzaamheid
Foto: De Alliantie

Het was een feestelijk moment toen 12 juli de Alliantie Ontwikkeling, Schipper Bosch en Karbouw de contracten tekenden voor de overname van 40 sociale huurwoningen op de Hof van Duurzaamheid in Amersfoort. Op de plek waar ooit een tankstation van Shell gepland stond, worden 40 sociale huurappartementen gebouwd die verhuurd gaan worden door de Alliantie.

Project Hof van Duurzaamheid

Op de kavel aan de rondweg Noord en de Laan van Duurzaamheid, die jarenlang braak lag, worden in totaal 150 woningen gebouwd. De bouw van fase 1 (63 appartementen, 40 eengezinswoningen en 7 urban villa’s die verhuurd worden door Uppmärk) is al enkele maanden in volle gang. Dit wordt meteen gevolgd door de bouw van fase 2. Dat zijn de 40 appartementen die sinds vandaag in handen zijn van de Alliantie.

Woningen in plaats van een tankstation

Tot september vorig jaar was de bestemming van deze plek – fase 2 – nog een tankstation. Na jarenlang overleg kon er uiteindelijk gezamenlijk een toekomstgerichte beslissing worden gemaakt: het tankstation wordt niet gebouwd. In plaats daarvan zijn er 40 extra appartementen aan het project toegevoegd, die bestemd zijn voor sociale verhuur.

Verhuur door de Alliantie

De 40 sociale huurappartementen zijn 2-kamerappartementen met een maximale verhuurprijs van € 633,25 (eerste aftoppingsgrens) en zijn geschikt voor 1- en 2 persoonshuishoudens. De appartementen op de bovenste verdieping hebben een extra kamer. Hierdoor zijn ze ook aantrekkelijk voor oudere mensen die willen verhuizen van een grote sociale eengezinswoning naar een wat kleiner appartement.
Ongeveer een  half jaar voor oplevering worden de woningen geadverteerd op Woningnet.
De bouw start eind dit jaar. Als alles volgens planning verkoopt kan de oplevering begin 2023 plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen