Amersfoortse lokale held in zonnetje gezet met donatie voor goede doelen

Magdeleen Sturm, bestuurslid van Ars Donandi (links) overhandigt mevrouw Ellen Hazenkamp de waardecheque en oorkonde
Foto: Marielle Schiphorst

De Amersfoortse Ellen Hazenkamp werd deze week in het zonnetje gezet voor haar bijzondere inzet als vrijwilliger. Ars Donandi overhandigde haar een cheque van 2.500 euro voor een donatie aan een goed doel. Ars Donandi zorgt er al 25 jaar voor dat geld vanuit fondsen terecht komt bij lokale en landelijke goede doelen. Om dit jubileum te vieren, reikt de stichting deze maand in iedere provincie een donatie uit. Mevrouw Hazenkamp zal op haar beurt hiermee maar liefst vier organisaties in Amersfoort blij maken met een geldbedrag.

Mevrouw Ellen Hazenkamp was betrokken bij de Cliëntenraad Werk en Inkomen, leverde een bijdrage aan de redactieraad van Kansz en zet zich onvermoeibaar in als mantelzorger. Afgelopen woensdag werd zij door Ars Donandi bestuurslid Magdeleen Sturm verrast met een bezoek bij haar thuis in Amersfoort. Mevrouw Hazenkamp besloot het bedrag te verdelen over vier goede doelen: ‘Ik heb deze organisaties met zorg uitgekozen en voel mij bevoorrecht dat ik hen mag ondersteunen.’ Zij schenkt de donatie aan de Hematologie Afdeling van het Meander Medisch Cent, het Comité 15 augustus 1945 Amersfoort, Cliëntenraad Werk en Inkomen Amersfoort en Autumn Woonbegeleiding.

De kunst van het geven

Bij Ars Donandi brengen mensen hun vermogen of nalatenschap onder in een zogeheten eigen ‘fonds op naam’. Met dat geld kunnen ze dan goede dingen in de samenleving ondersteunen, bijvoorbeeld natuurbehoud, cultuur of het levensgeluk vergroten van kinderen, die nooit op vakantie gaan.  Inmiddels hebben meer dan  60 fondsoprichters hun weg naar Ars Donandi gevonden om lokale en landelijke goede doelen te steunen.

Kijk voor meer informatie op  https://www.arsdonandi.nl/

Reacties

Cookieinstellingen