Nieuwe editie UP:Next, financiële beurs voor Utrechtse popartiesten

Foto: UP:Next

Het Prins Bernhard Cultuurfonds lanceert vandaag een nieuwe editie van UP:Next, beurs voor Utrechtse popmuzikanten. Professionele artiesten uit de provincie Utrecht kunnen van 1 juni tot 1 augustus een plan indienen voor een volgende stap in hun carrière. Eind 2021 selecteert de jury één plan, waaraan een beurs van €10.000,- gekoppeld is. De artiest kan deze beurs naar eigen inzicht inzetten om een jaar te werken aan een vernieuwend muzikaal project, waarin wordt toegewerkt naar een live presentatie.

UP:Next is een beurs voor artiesten uit de provincie Utrecht die al enige tijd bezig zijn en een stevige basis hebben. De beurs is bedoeld om een artiest een relevante volgende stap in diens ontwikkeling te kunnen laten maken. Met UP:Next wil het Prins Bernhard Cultuurfonds, samen met partners poppodium FLUOR en muziekplatform 3voor12 Utrecht, bewerkstelligen dat de Utrechtse muziekscene blijft doorgroeien. Zo stimuleert het fonds artiesten ook om verder te bouwen aan een duurzame carrière. Een opmaat naar de volgende stap.

Plan indienen tussen 1 juni en 1 augustus 2021

Iedere professionele artiest of band uit de provincie Utrecht die zichzelf herkent in de criteria wordt door het Prins Bernhard Cultuurfonds aangemoedigd tussen 1 juni en 1 augustus een plan in te dienen op www.up-next.nl. In het najaar maakt een jury, bestaande uit professionals uit het Utrechtse muziekveld, de shortlist bekend. In december wordt de winnaar bekendgemaakt, die vanaf dan een jaar de tijd heeft om aan de slag te gaan. Eind 2022 geeft de winnaar een slotpresentatie.

Nieuwe editie na succes UP:Next in 2020

In 2020 was de eerste editie van UP:Next een groot succes. In totaal dienden 58 Utrechtse artiesten een plan in, waaruit de jury een shortlist maakte. Na presentaties van Áslaug, Tala Drum Corps, Moon Moon Moon, Maarten Vos, Faradays en Emil Landman kende de jury eind 2020 de beurs toe aan het plan van Faradays. Momenteel werkt zij aan een indie/electronic pop show waarin ze de Indonesische gamelanmuziek als inspiratie gebruikt voor zowel de muzikale als de visuele invulling. Eind 2021 treedt zij live op met het eindresultaat van een jaar lang werken aan dit project.

Bron: provincie Utrecht

Reacties

Cookieinstellingen