Nieuwe hardloop- en wandelroutes door Nieuwland en Schothorst

Foto: Marathon Amersfoort

Onlangs zijn twee nieuwe hardloop- en wandelroutes in Amersfoort aangelegd. Rondom de wijk Nieuwland ligt een prachtig wandel- en hardlooprondje van 5,7 kilometer en om Park Schothorst is een rondje van 3,5 kilometer aangelegd. Deze ‘beweegrondjes’ zijn mogelijk gemaakt door de gemeente Amersfoort in samenwerking met de Marathon Amersfoort en de SRO Buurtsportcoaches.

Het rondje bij Park Schothorst loopt via het Winkelpad over de Schothorsterlaan en langs het evenementenveld de ‘Dekzandrug’. Het is voorzien van punaises in het wegdek, waarbij iedere 100 meter is aangegeven. Het nieuwe routebord staat direct voor de ingang van de atletiekbaan aan de Schothorsterlaan, waar ook het clubhuis van atletiekvereniging Altis is gevestigd.

De nieuwe beweegroute rondom de wijk Nieuwland is 5,7 kilometer en gaat voor het grootste deel over halfverharde voetpaden op de wal, langs de volkstuinen aan de Wildemanskruid en via sportcomplex Nieuwland. De start/finish is naast het calisthenicsparkje bij ASC Nieuwland. De 1.1 km voor jeugd heeft start/finish bij de Draak. Ook deze routes zijn voorzien van de bekende punaises.

Inmiddels zijn in Amersfoort 10 verschillende routes uitgezet, variërend van 3 tot 9 kilometer. De beweegrondjes zijn een initiatief van de Stichting Marathon Amersfoort en de gemeente Amersfoort en worden aangelegd in samenwerking met Buurtsportcoach Amersfoort en diverse gezondheids- en welzijnsinstellingen.

Reacties