Nextdoor organiseert digitale kleedjesmarkt tijdens Koningsdag

Foto: Nextdoor

Nextdoor, de buurtapp die buren met elkaar verbindt, organiseert op 27 april tijdens Koningsdag de tweede editie van de grootste digitale kleedjesmarkt van Nederland. Om tradities in stand te houden tijdens Koningsdag is er voor elke gemeente in het land een digitale groep aangemaakt waarin Nextdoor-leden tussen 09.00 en 21.00 uur hun spullen kunnen verkopen en spullen van hun buurtgenoten kunnen kopen.

Digitale kleedjesmarkt

Nextdoor-leden die hun digitale kleedje op Koningsdag willen uitrollen kunnen zich alvast aanmelden om hun online plekje veilig te stellen. De digitale kleedjesmarkt is per gemeente te vinden onder de groepsnaam ‘Digitale kleedjesmarkt + gemeente’. Op Koningsdag kunnen de verkopers foto’s van hun spullen uploaden, de tweedehands items die ze verkopen beschrijven en een prijs erbij plaatsen. Vervolgens kunnen de spullen worden verkocht in de groep. Tweedehands-koopjesjagers kunnen op 27 april door alle foto’s van aangeboden spullen bladeren in hun buurtgroep en persoonlijk contact opnemen met de verkoper om de koop af te ronden.

Ook Bobbie Bodt, vintage expert, legt dit jaar haar kleedje uit via Nextdoor. Voor iedereen die ook een kleedje wil uitleggen geeft Bobbie Bodt op zondag 25 april tips op de Nextdoor-blog om de beste vintage parels te scoren op de digitale kleedjesmarkt.”Normaal gesproken reis ik stad en land af voor unieke tweedehands vondsten. Dit jaar scoor ik gewoon online nieuwe schatten via mijn buurtgroep in de Nextdoor app”, zegt Bobbie Bodt.

Succesvolle eerste editie

Vorig jaar heeft Nextdoor de eerste editie van de online kleedjesmarkt georganiseerd. Voor iedere gemeente in Nederland werd een groep aangemaakt. In 2020 waren dit 355 groepen waarin in totaal maar liefst 12.000 kleedjes werden uitgelegd. De meest populaire items waren toen kinderkleding, spelletjes en boeken. Vorig jaar waren er veel deelnemers aan de kleedjesmarkt te zien in de grotere steden zoals Utrecht, Amsterdam en Rotterdam waar de vrijmarkt traditioneel erg groot is. Maar ook in steden als Almere, Hilversum, Dordrecht, Ede en in het Westland was de Digitale Kleedjesmarkt erg populair.

Coronaproof handelen

“Koningsdag wordt dit jaar wederom anders gevierd. Helaas kunnen we niet met zijn allen de marktjes afstruinen, maar dat mag de pret niet drukken. Om de traditie toch in stand te houden organiseren we de tweede digitale kleedjesmarkt. Zo kunnen buurtgenoten toch op zoek naar tweedehands pareltjes en leren ze de mensen in de buurt, op gepaste afstand, toch beter kennen”, zegt Michel Visser, Head of Community & Partnerships Nederland bij Nextdoor. Nextdoor adviseert bij het afronden van de koop en het ophalen van de items de richtlijnen van het RIVM aan te houden. Verkopers kunnen de verkochte spullen bijvoorbeeld voor de deur zetten om zo voldoende afstand te houden en coronaproof Koningsdag te vieren.

Reacties

Cookieinstellingen