Lockdown Challenge ‘Amersfoort uit je raam’ verlengd

Foto: Uitzicht op de Havik en de Elleboogkerk, Evelien Kremer

Veel Amersfoorters hebben tijdens de lockdown op verzoek van Museum Flehite hun uitzicht op een creatieve manier vastgelegd. Voor de succesvolle stadsactie ‘Amersfoort uit je raam’ stroomden de foto’s, tekeningen, schilderijen binnen. Uit alle wijken van de stad en van jong tot oud. Aangezien de lockdown nog niet is afgelopen en Museum Flehite dagelijks inzendingen ontvangt, wordt de uiterste inzenddatum verschoven naar 9 mei.

Amersfoortse uitzichten

Museum Flehite heeft prachtige stadsgezichten in zijn collectie: de stad Amersfoort door de jaren heen op allerlei manieren verbeeld. Veel stadsgezichten zijn gemaakt in de buitenlucht op bekende plekken in Amersfoort. Regelmatig zijn die stadsgezichten voor iedereen te zien in het museum. Maar nu we vanwege Covid-19 met zijn allen zoveel binnen zitten, was het museum ook benieuwd hoe de stad er uit ziet vanuit huis. Daarom daagde Museum Flehite Amersfoorters uit om hun uitzicht vast te leggen in een kunstwerk. Alle inzendingen zijn te zien op www.museumflehite.nl. Bovendien wordt een selectie van de inzendingen in het najaar tentoongesteld in het museum zelf.

De opdracht en inspiratie: Verbeeld je uitzicht op de stad Amersfoort vanuit je eigen raam

Het uitzicht mag getekend, gefotografeerd, geschilderd, gedrukt, geplakt, geboetseerd, geborduurd zijn, of. In welke andere techniek dan ook. Het mag abstact, precies of juist ruig zijn, rustig of druk. De keuze is vrij. De enige voorwaarde: zorg dat het raam ook weergegeven wordt, zodat er in je werk een binnen-buitenrelatie ontstaat.

De exacte opdracht, spelregels en inspiratie is te vinden op www.museumflehite.nl.

Jury

De jury, een aantal medewerkers van het museum, bepaalt welke werken geëxposeerd worden. Ze letten daarbij niet alleen op de manier van verbeelden en op de aanwezigheid van de binnen-buitenrelatie, maar ook op een mooie verdeling op de expositie van leeftijden van de makers, de afgebeelde plekken in de stad en de gebruikte technieken.

Reacties

Cookieinstellingen