Tegenlicht Meet Up 033 – ‘Alleen verbonden’

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op woensdag 10 februari om 19:30 uur start er weer een Tegenlicht Meet Up in de Bibliotheek het Eemhuis. Dit keer is het thema eenzaamheid. De Meet Up is online te volgen. Je kunt deelnemen door jezelf aan te melden.

Meer dan 40% van de volwassen Nederlanders voelt zich eenzaam. Dit zijn niet alleen ouderen, ook steeds meer jonge mensen geven aan te kampen met eenzaamheid. Mede dankzij het internet leven we steeds meer langs elkaar heen in onze zelfgekozen bubbels. Ook de gentrificatie van steden werkt concentraties van ‘geslaagden’ in de hand – bubbels op zichzelf. Bovendien zijn we door de coronacrisis noodgedwongen versneld het contactloze tijdperk ingeleid: menig werknemer Zoomt en Slackt er vanuit huis op los. Het is bekend dat te lang alleen zijn mensen ziek maakt. VPRO Tegenlicht onderzoekt hoe we de eenzaamheid kunnen tegengaan en hoe we weer meer met elkaar in contact kunnen komen.

Op woensdag 10 februari willen wij het in onze Meet Up daarnaast ook hebben over de positieve kant, zoals het ontstaan van vriendschappen op afstand via bijvoorbeeld gamen, second life of social media.

De sprekers van de avond zijn

  • Anja Machielse, werkzaam aan de universiteit van de humanistiek en gespecialiseerd in onderzoek naar sociaal isolement en andere vormen van sociale kwetsbaarheid.
  • Sven Bouman: student filosofie in Leiden en host van de podcast ‘De Filogang Podcast’, die als doel heeft lastige filosofie voor iedereen begrijpelijk te maken.

Door de huidige maatregelen kun je alleen online meekijken en –praten. De toegang hiervan is gratis. Ook kun je voor- en achteraf meepraten via Kenniscloud. Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekeemland.nl.

Reacties

Cookieinstellingen